Jag skriver...

onsdag 11 januari 2017

Mitt 2016


2016 kan nu läggas till handlingarna och tränings- och tävlingsmässigt var det ett riktigt bra år. Mitt bästa hittills skulle jag tippa. Det var året utan skador, året jag vann flera tävlingar och framförallt året då jag gjorde en ordentlig come back efter en långdragen skada.

Sammanfattningsvis;

Januari
Jag springer en hel del mängd och förbereder mig för Espoo 24h i Finland, min första 24h efter skadan.
Jag gör nya laktattester och kan konstatera att jag gjort en hel del förbättringar och kan springa fortare med lägre puls och mindre mjölksyra.
 
Februari
Jag åker till Finland för att springa långt. Min hemliga lilla plan är att springa minst 212 km och kanske kvala in till EM. Jag träffar Jonny och Ellen som hjälper mig under dygnet och jag persar med 226 km och vinner damklassen.

Seger
Foto: Privat
Mars
Jag försöker komma igång och springa igen men det tar lite tid. Jag känner mig urladdad och låter det va så.
I slutet av månaden bli det officiellt att jag får klä mig i blågult och representera Sverige i EM i 24 i oktober.

April
Jörgen och jag startar upp paddelträningen inför Åre Extreme Challenge senare i sommar.
Jag springer Täby Extreme Challenge och vinner klassen 50 miles natt.
Klar för start
Foto: Privat
Seger
Foto: Privat
 Maj
Olympian race i Grekland, loppet jag fick bryta i samband med min skada 2014. Nu skulle jag tillbaka och springa i mål. Det gjorde jag också och jag vinner.
Före start
Foto: Privat
Foto: Mia Thomsen
Jag joggar igenom vårt lilla stadslopp Harsprånget på 6 km endast 5 dagar efter loppet i Grekland. Helgen efter, dvs en vecka efter 180 km traillöpning cyklar jag Valmetloppet 135 km på landsvägscykel med hyffsat pigga ben.


Juni
För första gången är jag farthållare på Stockholm Marathon. Jag ska springa loppet på 4.15 och det gör jag och det är riktigt kul att hjälpa andra löpare.
Min yngsta son sa innan jag åkte (antagligen eftersom jag vunnit 3 av 3 lopp innan); Mamma, jag tror inte du vinner den här gången. Du är bättre på att springa långa lopp.

Farthållare med sluttid 4.15
Foto: Privat
Juli
Jörgen och jag åker till Åre för att köra Åre Extreme Challenge, multisport. Jag har hyrt en surfski som jag inte paddlat mer än en gång i. Det funkar inge vidare och jag fylls av negativ energi under paddlingen. Löpningen går bra men under cyklingen pajar min cykel och det blir att släpa den i mål.

Efter målgång i Åre
Foto: Privat
Augusti
Ironman Köpenhamn. Jag har länge haft funderingar på att testa triathlon så jag åker till Köpenhamn och genomför mitt första. Simningen ute gjorde jag vid ett tillfälle innan och landsvägscyklingen genomfördes på våren. Men springa vet jag att jag kan.
Det blir en toppendag och jag har jättekul och kommer i mål på 11.31
Foto: Privat
Foto: Privat
Under året har jag varit ambassadör för Blodomloppet och loppet avgörs i Karlstad i slutet av månaden. Jag persar på milen med 41.18

Ambassadör
Foto: Privat
September
Jag åker till Ånnaboda och springer Bergslagsleden Ultra. En fin dag med solsken och starka ben. Jag vinner igen och åker hem nöjd och glad.
Jag är även pacer åt Ann-Sofie på Black River Run i Västerås. Jag får ett underbart nattpass i skogen med trevligt sällskap.
Prispallen i Bergslagsleden Ultra
Foto: Privat
Oktober
Jag får representera Sverige i EM i 24h i Albi, Frankrike. Jag sätter ett mål på 230 km och når inte upp till det utan kommer bara 218 km. Jag är besviken men ändå glad att få komma hem med ett EM-silver i lagtävlingen.
Foto: Privat

Besviken och trött
Foto: Privat

EM-silver
Foto: Privat
November
Jag blir förkyld men hinner friskna till till årets KUL-helg som arrangeras i ett snötäckt Stockholm. En jättetrevlig helg med fina mil och trevligt sällskap.
KUL-helg
Foto: Privat
Jag får också delta på Friidrottsgalan i Stockholm. En trevlig kväll även om ultradistansen kommer i skymundan.

Annika och jag
Foto: Privat
December
Jag kör ingen adventskalender utan springer mest det jag känner för. Besvikelsen efter EM börjar gro till en stark revanschlust. Jag laddar för 2017…

Foto: Privat
Året i siffror:
Träningspass: 328 st
Total träningstid: 22 dagar 18 timmar 27 minuter
Löpta mil: 469,4

2 kommentarer:

  1. Härligt och kul att få varit med på en hel del av loppen

    SvaraRadera
  2. Har hittat hit till bloggen, vad fantastiskt duktig du är! grymt imponerad.
    Hoppas 2017 blir ett bra löpår för dig!

    SvaraRadera