Jag skriver...

måndag 22 oktober 2012

En fredag, på väg till England

En intensiv helg är till ända och med hem fick jag många trevliga minnen och en tredjeplats.

Helgen i England har varit riktigt trevlig. Jag tog tåget till Maria i torsdags kväll och välkomnades till dukat bord. Lyxigt och otroligt gott! Flyget skulle gå 6.30 så för att hinna fick vi stiga upp tidigt. Klockan ringde redan 3.55.

En kort promenad till bussen följdes av liten bussresa till Cityterminalen och sen på flygbussen mot Arlanda. Där checkade vi in vårt bagage till slutdestiantionen, East Midlands Airport. Oss själva fick vi bara checka in till Frankfurt, där vi skulle byta flyg.

Lite frukost på Arlanda
Lufthansa tog oss säkert till Frankfurt men det är en stooooor flygplats och när vi väl parkerat planet och kom ur (vi satt typ längst bak) så hade en stor del av vår timme gått, som vi hade mellan våra flighter. Snabbt fram till infotavlan och kollade vilken gate vi skulle till, och vart skulle vi checka in???
Fartlek - NU! Vi sprang som galningar! Fram till en informationsdisk där Maria rabbalde så snabbt så jag knappt hann uppfatta vad som sas. Tjejen bakom disken skriver ner B33 och säger nåt om tunnel. Attans! En annan terminal, nu var vi i terminal A.
Fartlek - NU! Vi kryssade mellan människor, rundade tax-free'n och tog trappen i dubbla steg. Yes! Framme. B33! Genomsvettiga och törstiga blev vi incheckade vid vår gate och kunde nu andas ut.

Vi bussades ut till ett pytteplan. Anställningen av flygvärdinna skedde nog med hjälp av tumstock för någon som är mer än 1.80 över havet kunde inte gå rak.

Pytteplan
Vi kom fram som utlovat och hittade en buss som skulle ta oss till Derby, helt enligt vår vägbeskrivning, utskriven från Google.


I Derby tog vi tåget till Sheffield och där bytte vi till tåget till Rotherham för att ta en taxi sista biten till hotellet. Många byten och många timmars resande.


Vi kom in på hotellet och möts av massor av finklädda människor, och ett brudpar!! Hela hotellet är bokat, alla rum utom ett, där vi ska bo. Det visar sig att vi fått ett rum precis ovanför festlokalen. Ett rum med en dubbelsäng och endast ett täcke. Vi som bokat ett rum med två sängar. Tyvärr finns det inga rum att byta mot idag men vi blev lovade att det skulle fixas till dagens efter.
Vi fixade detta genom att jag sov på bäddmadrassen och Maria på resårmadrassen. Vi bäddade och fixade med en massa täcken och kuddar så jag tror vi låg ok båda två. Inte som prinsessan på ärten kanske...

En annan sak med vårt rum var badkaret. Alltså, det var en kran för kallvatten och en för varmvatten. Inte mer. Alltså ingen duschhandtag... Vi ställer oss frågan, Hur tänkte de här? Ska man hälla upp vatten och bada sig ren, eller knô in sig under kranen? I så fall måste man ju välja varmt eller kallt?
Vi bestämmer oss för att ta med ombyte och duscha vid målgången...

Hmmmm
Vi tar en promenad till starten, 3 km bort, stannar på vägen och käkar god mat. Det är i stort sett tomt i sporthallen men vi får reda på att vi kan hämta vår nummerlapp senare på kvällen. Så vi går tillbaka till hotellet, handlar frukost på en närbutik, softar, äter igen och går tillbaka igen.

Nu är det desto mer folk vid starten. Många ska sova på golvet i gympasalen.
Nähä, nummerlappen kan hämtas på morgonen bara. Jaha, vi går tillbaka till hotellet igen. Efter halva vägen stannar en bil och föraren (mannen som berättade att vi kunde få vår nummerlapp på morgonen) erbjuder oss skjuts tillbaka och vi tackar tacksamt ja. Hen erbjuder sig också att hämta oss på morgonen så vi slipper gå de 3 km'arna till starten. Vi blir jätteglada och gör upp att han ska hämta oss strax efter 6.00.

Väl tillbaka på hotellet pågår bröllopsfesten för fullt och precis när vi lägger huvudet på kudden drar festen igång på riktigt på våningen under. Musiken dunkar och en DJ (?) skriker emellanåt. Ett gäng barn springr i korridoren utanför och låter som 100 barn. Vi försöker sova. Går inte jättebra men så småningom blev det ändå morgon och tävlingsdag!

1 kommentar:

  1. Låter som en perfekt uppladdning inför ett 8 mils lopp. Nu väntar jag med spänning på nästa del :-)

    SvaraRadera