Jag skriver...

måndag 8 november 2010

KUL-helgen

Varje år anordnar Kommittén för Ultradistanslöpning (KUL) en KUL-helg.
Man träffas på fredagen, äter en bit mat, övernattar, springer en tur på lördagen, lyssnar på ett intressant föredrag, övernattar o springer sedan en sväng på söndagen innan man åker hem. För mig var det andra året jag deltog men definitivt inte sista!

2010 var det Bålsta IK som arrangerade KUL-helgen och den skulle äga rum i Bredsand utanför Enköping. Jag installerade mig på fredagkvällen, fick mat och träffade nya och gamla ultrakompisar.
Lördag morgon kl 8.30 begav vi oss iväg längs Upplandsleden. Den startade precis bakom vandrarhemmet som vi bodde på. Det var ett par minusgrader, i stort sett vindstilla och soligt. Gruppen splittrades snabbt och vi bildade små grupper. Det var blött bitvis men en trevlig och fin vandringsled. Vid 15 km var första stoppet. Där stod Robert med våra grejer som vi packat in i hans bil, Cola, choklad, mandelmassa och sportdryck. Vi fortsatte längs leden och kom till slut fram i ett litet samhälle, Veckholm,. Därifrån fick vi springa längs landsvägen. 20 km asfalt längs en väg var väl kanske inte jätteroligt men ändå gick det relativt fort. Ett stopp på vägen också vid Roberts bil. Vid marathonpasseringen mötte Robert upp igen och det var dags att åter springa in på Upplandsleden. Motionsspår avläst skogsstig och snart var vi framme vid vandrarhemmet igen. 48,83 km blev dagens pass med 6:17/km i snitt.

Lördagkvällen ägnades åt matintag i stora lass och Andreas Falk som pratade om inspiration. Han berättade om sin väg som ultralöpare.

Söndagens runda skulle gå norr över så vi startade med att springa de 4-5 km in till Enköping, genom stan och ut på deras militärområde. Där blev det skogsvägar, grusvägar och lite asfaltslöpning innan Robert mötte upp med lite godis för magen. Efter lite navigeringsbekymmer och råd från lokalbefolkningen och läsande på postlådor fann vi rätt väg och fortsatte längs den Uppländska landskapen. En hel del grusvägar men även idag var det någon mil längs landsvägen på asfalt. Det blåste lite mer så det var skönt när man vände neråt och fick lite medvind. Med 13 km kvar mötte Robert upp igen och hade värmt glögg på motorblocket som smakade himla gott. Jonas, som var med första 15 km men fick springa hem pga ett ont ben, kom med kaffe. Mums! Avslutningsvis sprang vi längs järnvägen och genom Enköping och ut till Bredsand igen. 47,33 km med 6:10/km i snitt.

1 kommentar:

  1. Det var första gången jag deltog, men absolut inte sista för mig heller. Vilken kanonhelg!

    SvaraRadera