Jag skriver...

fredag 14 maj 2010

Långt springande hästar och människor

I morse gick de tappra kämparna på VM i 24-timmars i mål. Bästa dam, Anne Cecile Fontaine, sprang nära på 24 mil under de 24 timmarna. Otroligt imponerande att hålla 6-min tempo i ett helt dygn. Jag är imponerad! Svenskarna gjorde bra ifrån sig men alla utom Aurore har gjort bättre resultat på 24H. Det återstår att se vilka förutsättningar det var. Grymt bra kämpat i alla fall.
6 norskar sprängde 200 km-vallen. Stort Grattis till Norge.

Imorgon är det dags för SM i Distansritt. Värmlands Distansryttare är arrangörer och som vanligt har de gjort ett fint och genomtänkt arrangemang. 16 mil ska ridas i seniorklassen medan juniorerna ska rida 12 mil. Det kommer bli en fin dag men många fina hästar och jag kommer ha svår abstinens imorgon och sakna tävlandet och hästarna. Jag vet att det blir så, för så är det varje gång jag är med på tävlingar igen.

Frida Söderström på "min gamla" Ohio. Emma Söderström äger och tävlar honom numera.

Jag ska alltså vara funktionär hela dagen och sen ska den avslutas med grillkväll hos Simon och Sara. Ingen tid för löpning imorgon alltså, men jag tog en tur på dryga 25 km i duggreget ikväll istället. Jag är nog inne i en bra fas just nu för det går himla lätt och det är svårt att sluta att springa när jag väl kommit ut.

3 kommentarer:

  1. Jag tycker att man ska göra det man vill. Livet är för kort för att man ska kunna förneka sina "böjelser". Varför kan du inte fortsätta med hästeriet?

    SvaraRadera
  2. Jag har inte tiden tyvärr. Och sen tänker jag oftare *Skönt att jag inte har häst idag" än "Jag vill ha häst igen".

    Jag kanske kommer tillbaka till hästlivet nån gång igen längre fram men just nu är det rätt skönt att slippa dra till stallet varje dag.

    Men jag håller med, livet är alldeles för kort för att inte göra det man vill.

    SvaraRadera
  3. Åh,en "hästspringmänniska" till! ;-)

    Jag tänker precis som du, visst kommer suget ibland, -men alldeles för sällan. så tänker man på allt slit man haft, men också allt kul.

    Livet är kort, men kanske det ska rymma andra saker också och de sakerna måste då jag försaka om jag ska ha häst igen...

    SvaraRadera